Hahn Pahlke Chenin Blanc 2022

€ 15,95
Inclusief belasting

Hahn Pahlke bewerkt één van de eerste Chenin Blanc wijngaarden in Duitsland. Deze premiumwijn is zeer expressief met een onmiskenbare structuur van kracht en elegantie. Je herkent een ingetogen aroma van kweepeer en appel. En er zijn kruidige oosterse aroma's van saffraan, kurkuma en kardemom. Dit wordt ondersteund door een licht geroosterde toets. Dit is een absolute topwijn met een fijn geprononceerde zuurgraadstructuur en zijdezachte elegantie.

 

Soort Witte wijn, droog
Kwaliteit  Lagenwijn
Alcohol 12,5%
Afsluiting Kurk
Rijping 1 jaar in eikenhouten vaten
Serveren 10-12 graden

 

Lekker bij vis van de grill, risotto, quiche, gerechten met kip, gevogelte, varkensvlees, kreeft en verschillende kaassoorten.

categories

Chenin Blanc is een druivensoort voor witte wijn die naam heeft gemaakt bij uitstekende en veelgeprezen wijnen. Het is één van de oudste druivenrassen ter wereld en komt oorspronkelijk uit Frankrijk, waar het sinds de 9e eeuw wordt verbouwd. Sinds 2011 staan de eerste Chenin Blanc wijnstokken in de Duitse Pfalz. Hahn Pahlke bewerkt één van de eerste Chenin Blanc wijngaarden in Duitsland. Een idee dat ontstond in samenwerking met een bevriende wijnmaker uit Zuid-Afrika waar dit druivenras al langer wordt verbouwd. Deze premiumwijn is zeer expressief met een onmiskenbare structuur van kracht en elegantie. Je herkent een ingetogen aroma van kweepeer en appel. En er zijn kruidige oosterse aroma's van saffraan, kurkuma en kardemom. Dit wordt ondersteund door een licht geroosterde toets. Dit is een absolute topwijn met een fijn geprononceerde zuurgraadstructuur en zijdezachte elegantie.

Lekker bij vis van de grill, pompoenrisotto, quiche, gerechten met kip, gevogelte, varkensvlees, kreeft en verschillende kaassoorten.