Wijnhuis Decker

Familiebedrijf Decker bevindt zich in het kleine dorpje Dorsheim, midden in het schilderachtige en klimatologisch gunstige Beneden-Nahedal. Wijnhuis Decker bewerkt ongeveer 11 hectare wijngaarden op de hellingen rond Dorsheim. 

Op deze hellingen zijn de meest uiteenlopende bodems te vinden waardoor het mogelijk is om een grote verscheidenheid van druivenrassen aan te planten en zo zeer verschillende, individuele wijnen te produceren. Decker kiest voor natuurlijke teelt waardoor in de wijngaard al de eerste kwaliteitsnormen worden gesteld. Men hecht veel waarde aan wijnen die typisch zijn voor het ras en specifiek voor de wijngaard - met andere woorden, wijnen die gevormd zijn door het terroir. 

Wijnhuis Decker streeft naar volledig rijpe, gezonde druiven als voorwaarde voor hoogwaardige wijn. Traditie, de modernste technologie en de nieuwste kennis op het gebied van wijnbouw zijn de sleutel tot succes in de wijnkelder. Uit het motto van Decker blijkt goed hoe men te werk gaat: zo weinig mogelijk en zo veel als nodig.