Wijnhuis Cuvee


Erwin en Edwin zijn al ruim 30 jaar (wijn)vrienden. In de afgelopen jaren hebben wij een voorliefde ontwikkeld voor Duitse wijnen. Duitse wijnen zijn bezig aan een sterke opmars. Er wordt over het algemeen een zeer goede kwaliteit geboden tegen een acceptabele prijs.

De import van onze wijnen doen wij zelf. Hierdoor zijn wij vaak te vinden bij één van de vele Duitse wijnhuizen om contact te onderhouden met de wijnmakers. Wij zoeken naar kwalitatief goede wijnen die wij exclusief op de Nederlandse markt aan kunnen bieden. Wij proeven en selecteren al onze wijnen zelf. Graag werken wij samen met (jonge) Duitse wijnmakers die, met aandacht voor de natuur, kwaliteitswijnen maken en net een stapje extra zetten voor een bijzondere smaakbeleving.

De naam van Wijnhuis Cuvee verwijst naar een wijn waarin twee of meer druivensoorten zijn gemengd. De achterliggende gedachte is om de beste eigenschappen van de druivensoorten samen te brengen zodat ze elkaar versterken en de kwaliteit van de wijn verbetert. In onze zoektocht naar wijnhuizen vertalen wij dit door te kijken naar de manier waarop men goede elementen uit het verleden (de traditie) samenbrengt met hedendaagse technieken en duurzaamheid, zodat een nog betere wijn ontstaat.

Zo kijken wij ook naar onze samenwerking: ieder brengt zijn eigen kwaliteiten in en hierdoor verbetert het resultaat. Niet voor niets staan de laatste twee letters in CuvEE voor onze namen.