Wijnhuis Reith

Midden in het historische centrum van Wörrstadt ligt het familiebedrijf van wijnhuis Reith, waarvan de traditie teruggaat tot het midden van de 19e eeuw. Johannes Reith, staat sinds 2018 klaar om het wijnhuis naar de toekomst te leiden.

Wörrstadt ligt aan de noordwestelijke rand van de Bovenrijnvlakte, in de luwte van de Hunsrück, de Taunus, het Odenwald en het Nordpfälzer Bergland. Het is een van de zachtste gebieden van Duitsland en biedt door zijn beschermde ligging optimale omstandigheden voor de wijnbouw. De wijngaarden van Reith liggen gemiddeld op meer dan 200 meter hoogte, waar de koelere temperaturen en de soms gure winden de broodnodige koelte brengen in tijden van klimaatverandering.

Sinds 2019 zit wijnhuis Reith in een omschakelingsperiode en worden de wijngaarden volledig biologisch beheerd. In de wijngaarden wordt gewerkt naar de eisen van de locatie en de druivensoort, zodat het beste in elke locatie naar boven wordt gehaald. In de wijnkelder krijgen de wijnen de tijd die ze nodig hebben om te rijpen. Volgens de filosofie "zo weinig mogelijk, zo veel als nodig", wordt er minimaal ingegrepen in de natuurlijke gisting en rijping van de wijnen.

Foto wijnhuis Reith