Wijnhuis Rheingrafenhof

Rheingrafenhof ligt in Frei-Laubersheim, een typisch wijndorp in het westen van de wijnstreek Rheinhessen. Geologisch gezien ligt het aan de rand van het Mainzbekken waar vroeger een binnenzee was die van grote invloed is geweest op de bodem. De wijngaard Rheingrafenberg, waarvan de hellingen achter het wijnhuis liggen, heeft de boerderij zijn naam gegeven.
De familie verbouwt al sinds 1585 druiven in de streken Nahe en Rheinhessen. De wijnmakerij wordt door drie generaties van de familie gerund terwijl de vierde generatie al helpt met vele kleine activiteiten. De jonge wijnmaker Johann verbindt het verleden met de toekomst door in te zetten op nieuwe methoden bij het maken van zijn wijnen.

De wijnen van Rheingrafenhof zijn allemaal gemaakt van de druiven die uit de eigen wijngaard afkomstig zijn. Er wordt zeer veel waarde gehecht aan zuiverheid van de druivensoort en de smaak die typisch is voor zijn oorsprong.

De wijngaard Rheingrafenberg biedt verschillende bodems en microklimaten en daardoor kunnen wijnen worden aangeboden van 14 verschillende druivensoorten. Iedere wijn heeft hierbij zijn eigen kenmerken en ontwikkelingsgeschiedenis.