Wijnhuis Gebert

Wijnhuis Gebert heeft vier wijngaardlocaties (verdeelt over 9ha) met verschillende geografische, geologische en vegetatieve omstandigheden. Vanuit hier maakt men wijnen die duidelijk verschillen in karakter en aroma en toch hun gemeenschappelijke oorsprong laten zien. Naast menselijke invloeden zijn het de druivenrassen, bodems en microklimatologische omstandigheden die de wijnen hun profiel en authenticiteit geven. Men verbouwt 13 druivensoorten en de helft van de wijnstokken is ouder dan 20 jaar. Anne Gebert nam de operationele zaken over en stapte in 2019 over van het klassieke familiebedrijf naar een teamgerichte aanpak.
 
In de wijngaard worden geweldige wijnen geproduceerd. Wijnhuis Gebert neemt de verantwoordelijkheid voor de wijnstokken en het omliggende ecosysteem serieus en onderzoeken in verschillende projecten hoe men de duurzaamheid stap voor stap kan verbeteren. Zo experimenteren Anne en Jan met sensoren die continu alle belangrijke waarden in de wijngaard monitoren en doorgeven.
 
Wijnhuis Gebert heeft een lange wijntraditie van bijna 200 jaar (opgericht in 1824), maar slaagt er uitstekend in naar de toekomst te blijven kijken. Het jonge team wijnmakers heeft veel aandacht voor kwaliteit. Zo wordt de oogsttijd voor elk perceel afzonderlijk bepaald en worden de druiven geselecteerd volgens strikte kwaliteitscriteria.