Wijnhuis Hessert

Wijnmakerij Hessert ligt in Horrweiler, midden in de heuvels van Rheinhessen tussen Bingen en Bad Kreuznach. Christian Hessert en zijn vrouw Corinna runnen het bedrijf. Voor de kwaliteit van hun wijnen gaan zij altijd een beetje verder dan de noodzaak vereist. En dat proef je in de wijn.

Het uitgangspunt is dat kwaliteit ontstaat in de wijngaard. De wijngaarden van Hessert zijn in totaal 20ha. groot en beschikken over een bijzonder microklimaat, beschermd door de bossen van de Taunus, de Hunsr├╝ck en de Pfalz.
Gezonde druiven, goed werk in de wijngaard en authenticiteit zijn de uitgangspunten voor de wijnen die Christian en Corinna maken. De belangrijkste druivensoorten die men verbouwt zijn Riesling, de Bourgogne varianten, Silvaner en Dornfelder. 

In de wijnkelder gelden dezelfde principes als in de wijngaard: zorgvuldigheid, kwaliteitsbewustzijn, authenticiteit en bovenal tijd - en zekerheid. Ook in de kelder wordt zo min mogelijk ingegrepen in de natuurlijke processen en wordt zo veel als mogelijk ingespeeld op de behoeften van de respectievelijke druivenrassen. De wijnen worden momenteel aangeboden in drie lijnen waarbij de richtlijnen van de VDP worden gevolgd.